JAG VANN IGEN!

HAHA!!

Det visade sig att det bara var jag som hade räknat på talen igår i min grupp, skämmes tamefan! Men tur dte för nu hann vi börja på det sista talet, den med kuben, som vi naturligtvis inte hann klart idag så.. Hemmläxa igen.. Och jag löste den! Tror jag! Men dte känns så jääääääääävla skönt att jag lyckats med två tal i rad som är väldigt svåra men med lite trixning så går allt! YES!! /jump

Sen så måste jag ju välkomna Michael och Robert till Facebook, awesome! Nu får jag nya grannar i FarmVille!! <3

Jag ska ta och busa lite med Fredrik tror jag, han ser ut att behöva en poke i bröstet!

Men åh vad härligt! Och imorgon är dte bara matte och sen.. inget mera så jag slutar klockan 11.45 imorgon. Skööönt!


YES JAG VANN!

Jag vann över det ena mattetalet idag. Sjukt nice!
Men det andra när man ska bestämma de restrerande 5 hörnen i en kub med hjälp av vaktorer gick jag bet på. Jag hoppas de andra har bättre tur så vi hinner den under mattelektionen imorgon.

Nu ser jag Sagan om KOnungens Återkomst, den tredje delen i Sagan om Ringen-triologin och det var länge sne kag såg dne så dte ska bli kul! Jag hinner inte se hela då dne slutar klockan 1 inatt men ett litet tag i alla fall. jag har ju sovmorgon till halv 8 imorgon i alla fall. Jag slutar dessvärre klockan 17 men alltid gött med sovmorgon.

Filmen nästa!

Ritteknik!

I en av mina kurser som jag går nu ingår det fyra tillfällen med ritteknik där vi får lära oss att rita ritningar för hand. Så det har jag suttit med i över två timmar och pillat med idag och det är roligt, men ytterst påfrestande att sitta och rita med millimeters precision. 3,5mm text i versaler med ett visst typsnitt är inte att leka med. Och det ska ju vara exakt! Jag är iaf klar med skissen nu så imorgon ska jag sätta mig och kalkera över den på ritfilm med rätt bredd på linjer etc.

Nästa blir lite matte faktiskt, vi har ju hemläxa i form av grupparbete och min grupp hann ju inte så långt så vi sa att vi måste kolla på det innan mattelektionen imorgon då vi i princip ska vara klara och lämna in den.

Ahhh!

Och Fredrik är his sin brorsa Mikael och bygger garage.. Det spöregnar och åskar emellanåt, fniss.!

Just ja, jag ska kila ner och pumpa däcket sen också så jag kan cykla ner till stationen imorgon. Pyspunka vilket kräver att jag varannan dag pumpar det. Haha!

Äntligen lördag!

Jag är ledig, det är helg, kan det bli mera underbart?

Javisst! Om jag visste att jag inte behövde sitta med matten och inte rita på min ritning.

Att rita en ritning för hand är inget att skoja om. 3mm hit och 6 mmm dit och så 2mm ner och 1 mm in. Texten ska vara exakt 2mm och vara perfekt skrivna i versaler. På 2 timmar igår hann de flesta av oss göra "ramen" /dvs A3 papperet", den inre ramen som ska innehålla ritningen och börja med stämpeln. Ytterst få av oss hann ens börja med huset.. Och det ska vara klart på torsdag och då ska vi lämna in 1 skis soch 1 original plus ha gjort 1 till skiss som vi själva behåller. Brrr!! Massa massa arbete!

I helgen annars då? Ja Fredrik är sjuk, så dte blir väl itne så mycket kanske. Vi hyrde en film igår som vi måste ta och se sen; Kartellen. Den kan vara bra.. Eller så är den inte det!

Nu, frukost nästa. Om vi har ngt att käka för det är typ tomt på mat så det blir en sväng på Willys också!

Lyckokakan!

Emelie opened a fortune cookie and her fortune was:

"A secret admirer will soon send
you a sign of affection."


Där ser man, undra vem det är?

Studiebesök hos Peab!

Onsdag idag. Veckan har börjat bra tycker jag. Snart är det helg igen! Jag måste ju få berätta om mina 3 underbara sovmornar i början av veckan då jag börjar klockan 10. Tisdagen innehåller bara en mattelektion, 10-12 och sen.. ledig! Torsdagen är 8-14.45 men fredagen är inte att leka med... 8.00-16.45.. Dåååålig dag! Jag gruvar mig redan men dte är ju inget att göra åt. Våran grupp fick, som jag har hört det, bäst schema då vi inte har några håltimmar alls utan våra pass på ett snöre och sen slutar vi. Kanon!

Sen har jag slackat med att blogga men jag orkar verkligen inte. Det är grymt jobbigt att börja skolan igen och för att inte tala om att läsa matte.

Idag var vi på studiebesök hos Peab som bygger Jönköpings nya SMOT hus, Smålands Musik och Teater som ligger vid Vättern på andra sidan bron sett från högskolan. Det kommer bli en supercool byggnad med 7 våningar där fasaden blir i ofärgat/färgat glas, de ska också bygga en stor trappa ner mot vattnet, ny bussfil i anslutning och massa annat. Det var väldigt intressant och så tänker man: Ska jag kunna göra detta om 3 år? Det är ju offatbart. Vill jag ens det? Vi fick såklart ha på oss snygga västar, hjälmar och skor med stålhätta när vi var inne på området och det var väldigt intressant att se hur gubbarna höll på med betongen där ute. (Gissa om billister, fotgängare och cyklister stirrade på oss när vi traskade från skolan till andra sidan bron i full skyddsutrustning?;))

Jag har i alla fall räknat ut att om jag överlever den här första terminen, dvs, klarar av mattekurserna, så fixar jag den här utbildningen. Men det gäller att kämpa, för jag är verkligen helt lost på vissa grejer i matten. redan... Vektorer är inte min grej. But i will not give up without a fight!


Nu blir det lite tv och sen sängen. Jag börjar ju klockan 8.00 imorgon så jag måste ta tåget klockan 07.02, brrr!!
 

Helgen är slut!

Usch då! Jag är verkligen inte sugen på en till skolvecka men som tur är har vi sovmorgon imorgon så det är rätt skönt. Jag börjar inte förren 11.00 och då ska vi bara köpa kompendium så jag har bara två lektioner imorgon: Byggprocessen 1 och så Linjär Algebra. Jag går dessvärre till 16.45 men det är rätt lugnt faktiskt.

Sen så resten av veckan kan bli bra eller så blir den inte det. Jag får se vilken grupp jag hamnar i och det styr väl hur hela veckorna kommer att se ut nu framöver.

Nu är jag trött som fan faktiskt och det är väl 1 timma kvar av raiden innan jag får sova och det känns rätt drygt faktiskt. Men så är det! Vi tog nyss en ny boss också så det var riktigt nice.


När allting känns kallt och det regnar överallt...!
JA DÅ SES VI PÅ LÖRDAG!
JA DÅ SES VI PÅ LÖRDAG NÅNSTANS!


Ja..!

Jag har slackat med bloggande och jag ber om ursäkt. Men det har varit en väldigt tuff vecka så igår när jag kom hem så gjorde vi några ryck och gick på Willys, städade lite, lagade taccos, såg på film och åt godis.

Jag måste inhandla jävligt många saker inför min kurs i skiss och gestaltning men allt är slut?! De får in mera saker i slutet av veckan och vi behöver dte på fredag så jag hoppas jag hinner få allt!

Idag då? Ja vi håller på att tvätta coh sen ska vi pumpa cykeln och sen ska vi iväg till Mickael och Veronic och hjäpa till med garaget.

Jag har dessutom lovat bilder i helgen så jag ska fixa det. Sen..!

OCH! Världens största OCH! Carlo och min brorsas polare går tydligen i min klass?! Han är från gbg och spelade wow med dem och nu går vi i samma klass. Världen är rätt liten ibland! Jag vet itne riktigt vem det är så jag ska spana till veckan! Haha!!

Tvätten nästa!




Nemi leker!


Sjukt awesome, precis så här gör jag också!

Arenan!

Trött. Sjukt trött.

Vi hade den grymmaste "föreläsningen" ever idag, jag skrattade så jag grät. En engelsk lector berättade att vi svenskar inte är så normala som vi tror att vi är. OCh så fick alla faddrar, gud vad många de är men om vi nollor täckte hela långsidan i Kinnarps Arena så behövs det en armé för att ta hand om oss..! Hehe!

Trött.. orkar fan inte skriva något mera samt att jag sitter och raidar.. ! Kortdag imorgon, jag fyller i mera då!

Overallcermoni!

Idag började vi på skolan 08.00 med mera info, massor med information hela tiden de första dagarna. Sen fortsatte de med att skrämma upp oss och få oss att känna oss dåliga och som om vi INTE kommer att klara mattekurserna. Högt tempo ska det tydligen vara också.. Vad har jag gett mig in på? Sen så blev det rundtur på slottet, och mera information.

Efter det så var det dags för overallcermonin och för att få våra overaller gick vi genom Jönköpings City och sjöng sånger och var allmänt "stökiga" vilket resukterade i att folk stirrade på oss..! Vi gick säkert 5 km för att komma till andra sidan staden och Vätterstranden där vi lekte lekar, sjöng sånger och blev utmanade. När vi väl fått overallerna så spelade vi Såpa-fotboll, åkte rutschkana, babade, rullade och byggde sandslott. Allt detta ingår i tävlingen om att bli årets Nolla-klass och jag tror vi ligger.. Efter!

Jag är i alla fall helt slut och det är dag 2. Hur ska detta gå?! Jag var hemma klockan 19.00 idag så det blir i princip bara att äta middag, umgås lite och sen sova. Men det blir nog lugnare sen när väl studierna drar igång.. Typ på torsdag... Men på torsdag ska jag nog göra en kortdag och skita i att vara med på "stadsvandringen" så då slutar jag vid 13.00. Skööönt!

Imorgon ska jag slänga upp lite bilder från idag men jag var på tok för trött för att orka leda sladdar och djävulskap!

Nollningsveckan är i full gång..:!

Well Miika, om idag var en sovmorgon, klockan 8a, så blir det värre resten av veckan (orna?!) då jag börjar 8.00, 8.30... Fyyyfan vad jobbbigt! 3 kurser parallelt hela tiden också. De vill döda oss!!

Idag så var det upprop, lekar och overallprovning. Samt massa dötid då vi inte gjorde någonting alls och man bara stod rakt upp och ner vilket resulterade i att min rygg tog spö som satan.

Klassen verkar väl vara helt okej, de flesta är runt 20 och de ser sådär lagomt summa ut. 130 stycken så.. nej.. jag vet knappt hur de ser ut och än mindre vad de heter.

Jag är verkligen grymt trött och vi har egentligen inte gjort så mycket men massa intryck och sånt tar hårt, haha! Imorgon blir en busy day med info på morgonen, och så ännu mera info.. och sen så blir det overallcermonin i flera timmar. Massa lekar och bus! Det ska nog bli roligt! JTH är en skola där de verkar ha på sig overallerna jämt! HA! Jag kommer väl ha min nu i början då vi leker lekar men sen.. nej tack!

;)


Imorgon drar nollningsveckan igång!

Jag är sådär lagomt nervös men imorgon kommer det nog att vara värre. Det kommer såklart att gå bra men jag är alltid nervös när dte gäller nya saker. Så imorgon ska jag stiga upp klockan åtta för att ta tåget som går 09.21 och sen så drar uppropet igång klockan 10.45. Spännande!!! Så jönköpings tekniska högskola, here i come! Haha!!


Its all about the shoes!

Jag gillar Vagabonds line: It's all about the shoes

Så sant så sant. Eller hur?

Idag är det riktigt kallt ute, hösten närmar sig med stormsteg och jag som hade hoppats på varmt och fint höstväder nu när insparken snart drar igång. Men min kontakt med vädergudarna verkar inte fungera något vidare, tyvärr!

Ikväll ska jag och Fredrik promenera bort till Fredriks bror Mikael och äta middag med hans Veronica och deras lille och så Thomas och hans Jennie och deras Noel. Det ska bli smaskens och 3e dagen vi inte behöver laga mat.. Wounderbart! Haha!

Jag är sjukt seg idag då det blev lite av en sovmorgon då en viss person (Jag nämner inga namn, Fredrik) hade ögon som inte ville vakna. Men det blir duschen en sväng nu tror jag så håret hinner torka då jag naturligtvis inte har lyckats fixa en hårfön än, ajabaja Emelie!

Well, tata!



En mus i källaren?!


Första dagen som smålänning då!

Ja, igår när jag väl kommit av tåget och Fredrik mötte mig så traskade vi hem. Det regnade lite men det gjorde inget för jag behövde andas och sträcka på ryggen. Vi bestämde oss för att vara lata så vi beställde på en thai-get-away-place och det var verkligen huuur gott som helst. Jag tog kyckling med currysås och grönsaker och det var verkligen smaskens.

I dag så åkte vi in till Jönköping för att scouta lite runt skolan. Den är stor! Men som tur är, och verkligen smart, så är de olika husen i olika färger så det är lätt att hitta sitt hus, tack och lov! Skolan var faktiskt öppen så vi letade reda på salen jag ska till på måndag, hur nice är inte det?! Två saker mindre att vara nervös för, jag hittar dit jag ska.. Hoppas jag!

Sen gick vi en runda på stan och så käkade vi en taccotallrik innan vi dog av hunger. Jag köpte en almanacka, lite pennor och en plastmapp som jag inbillar mig ska vara något att ha. Och galgar! Så nu har jag officiellt flyttat in i Fredriks Walking Closet och det är grymt! Fredrik handlade HP2 och HP3 också, jag gillar som sgat att han har börjat läsa HP. Its nice!

Just ja, jag såg en kille med gul overall... Rastaman! HAHA!! Jag tänkte direkt: Tänk om han blir min fadder...?! HAHA!!

På tåget mellan Sthlm och Nässjö!

Tjejen på Malmö Aviation tittade lite medlidsamt på mig när jag checkade in mina två resväskor och hon sa: 20 kilo är ju vad man får ta med sig.. Mina väskor gick på 33kg! Men jag fick det gratis, måste ha varit för jag såg så söt ut!

Jag hade planerat tiden bra så jag fick bara sitta en 30 minuter på centralen och vila mig innan jag skulle hoppa på tåget så det var riktigt nice vill jag lova! Förra gången hade jag typ 3 timmar på mig att slå klackarna i taket vilket var ofattbart drygt. Så nu sitter jag i Vagn 2, 1a klass, på väg mot Köpenhamn, och tittar på regnet.. Så fort vi åkte ut från huvudstaden så började det regna.. Grejt! Eller ja, så länge jag sitter i tåget är det ju lugnt!

Datorn slukar ju ström som en galning men jag hoppas det ska räcka nån timme till i alla fall så jag inte behöver ha hur tråkigt som helst! 14.51 anländer tåget i Nässjö och sen ja.. Traska upp till Fredrik och så dö i soffan tror jag. Ha!

Småland, here I come!

Såå, sista natten. Allt är packat och klart. Uppstigning klockan 7 imorgon och sen bär vi av mot staden och flygplatsen strax innan 8a någon gång. Om allt går det det ska, vilket det alltid gör, det SKA göra det imorgon också, så är jag framme i Nässjö strax innan klockan 15.

Tagga gärnet för här kommer jag! :D

Nollställa honom igen? [stöt]


Färdigpackad!

Nu är jag helt färdigpackad! Eller ja, jag måste slänga ner necessären imorgon men sen är jag redo att möta södern, återingen, så det känns bara awesome!

Jag klämde ner mina kläder, jackor och skor i två resväskor och ja.. Färdig!

Så nu sitter jag och leker på min farm i Facebook, jag köpte mera mark i morse så nu när jag kan skörda det sista runt klockan 22 ikväll så ska jag så grödor utav bara fan!

Imorgon så går flyget 9.30 från Umeå Flygplats till Bromma (för det ligger bättre till?!) och sen så går tåget till Nässjö klockan 12.21. Det blir nog lite stressigt, kanske, men hellre det än att behöva sitta och vänta flera timmar på centralen. Tack men nej tack! Och på tåget väntar ju frukt, kaffe, tidningar och gratis internet då jag lyckades få en 1a klass biljett! (Den var billigare än 2a klass så sluta upp med att stirra sådär!)

Sista dagen hemma också, känns ju lagomt åt båda hållen men det ska bli roligt att flytta och prova sin vingar lite! Samt att jag börjar bli taggad inför insparken, haha! Och ja, våra overaller kommer att vara gula! Haha!! Jag ska ta med mig kameran och försöka fota så mycket jag kan så ska ni få se lite knas... ;)

Senaste nytt!

Jag sitter som en krok i sängen över laptopen och läser senaste nytt på expressen, aftoonbladet och såklart mina favoritbloggar vilket reulterar i en ond nacke och början till huvudvärk. Jag ska snart ta och göra ett ryck och börja lägga fram kläder och skor jag ska ta och packa ner men jag väntar fortfarande på saker från tvätten, bland annat mina träningskläder!

Trist väder ute också vilket är i och för sig lika bra då jag endå inte ska vara ute utan då jag ska fokusera.. Haha!

Sen måste jag bara säga at Fokis blogg har avancerat till att bli min favoritblogg! Gogo Umeåtjejen!


Haha!! Nemi äger än en gång!


(Titta Nemis ansiktsuttryck, hn dödar mig! HAHA!)

Taccos och bio med grabbarna!

Jag, Miika och Robert hade gjort upp om taccos och så bio. Av någon mycket skum anleding igår så krashade bokningen till mr Depps nya Public Enemies igår så vi trodde allt var slutsålt så vi bokade in oss på Brüno istället men idag fanns det biljetter så vi trixade till oss platser på PE istället.

I alla fall, när jag skulle åka in till stan så hamnade jag i den värsta bilkön jag har sett på flera år.. Ja enda sen de byggde om E12an. Kön var säkert 3km lång och jag satt där.. Och väntade, klockan tickade.. Men jag blev inte så himla sen till Maxi där vi skulle handla taccos så det var rätt lugnt.

Så det blev taccos, DotCard och så Public Enemies. Mycket trevligt, som alltid! I will miss you guys!

Och jäklar vilket väder det blev när vi gick ut från bion, helt plötsligt började det spöregna och blixtra utav bara den. Helt kolsvart var det att köra hem och det är en aningen jobbigt faktiskt men det gick fint trots allt. Hoppas det inte regnade alltför mycket på dig Robert! (stackaren fick ju cykla hem..!)

Nu blir det sängen för imorgon väntar ju den stora packningen av kläder, skor, smink, viktiga papper som måste med och sånt.. Jag ska försöka speeda på packningen imorgon också för att ev hinna med att träffa Anna där på kvällen. Men känner jag mig rätt så kommer jag ha lagom panik men... Man vet aldrig!


Uppe på vinden...!

Idag har jag gjort ett väldans stort ryck och varit uppe på vinden och letat igen mina glas, tangentbord, knivarna, skålar, mera skålar mm.. Jag hade betydligt mera saker än vad jag trodde så det var lite intressant faktiskt! Sen så har vi packat ner allt porslin i lådor, jag har packat ner lite "pyssel" som jag väljer att kalla det för och 4a stora glasburkar i gammal stil som ska få tjäna som krukor och prydnads-sak när jag väl hittat en lägenhet att stoppa in allt skit i. Det ska bli spännande!! Så jag och mamma gjorde ett ryck idag efter att jag hade kommit hem från staden. Jag har klippt igenom håret samt lagt in lite mörkare nyanser av slingor så jag itne så få en sån syndlig utväxt.. Men jag gillar det!

Just det ja! Glasögonen på, jag glömmer dem alltid!

Och idag var vår granne Lasse här hela förmiddagen och grävde med sin "leksak".. En minigrävskopa! Så där orangeriet ska smällas upp är det en stor grop där han har grävt och farsan, brorsan och Hans-Olof har sprungit fram och tillbaka med skottkärr.. Mycket vackert! Eller ja, det kommer att bli, jag lovar!

Så nu sitter jag här och tuggar i mig gamla popcorn från gårddagen och de är verkligen itne lika goda som igår.. Usch! Och Miika, tack för att du beställde kallare väder, NOT! Imorgon skulle det bli 15 grader och regn.. Undra om södern har något bättre att erbjuda? Jag hoppas det! :D

Gårdagens Kräftskiva!

Det var en väldigt trevlig kräftskiva igår uppe på Berghem och ute på Annas innergård. 13 personer njöt av kräftor och pajer och hade det väldans trevligt! Papp-hattar och papp-haklappar med kräftoer på, musik, kubb och massa flams. Första gången jag har varit på en kräftskiva faktiskt och det var e upplevelse särskillt då flera av oss aldrig hade ätit kräftor.. ;) Men det var grejt!

I will miss you all!




Riktigt down alltså

Usch! För varje dag som går och skolstarten närmar sig får jag mera ont i magen och blir alltmera nervös. Jag VET att allting kommer att lösa sig och att jag inte borde vara nervös men jag är det i alla fall. Jag behöver inte vara orolig för diverse saker och jag har min Fredrik som kan hjälpa mig med massor när jag väl är där nere men endå. Och det märks. Jag är inte den vanligt glada Emelie som trallar på för fullt utan jag är mest tyst. Och helt borta.

Tänk om jag har valt helt fel? Jag skulle förmodligen aldrig erkänna det heller och tänk om jag skulle ge upp? Jag hatar att ha känslan av att vara en förlorare men jag hoppas, så mycket, att jag har valt rätt.


Det blir nog sängen för mig nu, efter en hel dag ute i solen och värmen är jag rätt knäckt. Imorgon blir det Kräftskiva hos Anna med en rad gamla (riktigt gamla) klasskompisar och några andra. Jag har inte den blekaste om vad jag ska ha på mig men jag får inventera i garderoben imorgon...

Toapapper under skon = skämmigt?


Sista fredagen hemma i Norrland...!

Gudomligt väder ute idag igen. Strålande solsken och säkert 25grader varmt i solen om inte mera.

Jag sitter dock inne och installerar Word på Vaion då det kan vara rätt bra att ha nu när skolan snart drar igång. Samt att jag har lyckats (med Miikas hjälp) att fixa lite med internetbanken så jag har stängt av mina fonder och mina automatiska överföringar. Så klockan 13 idag ska jag in till banken och prata om deras Studenterbjudande. Suck..

Och efter det blir det väl till att lapa lite sol.

Patrik fyller år idag också! 20 år! Lillebror har blitvit stor!

Samt att det är sista fredagen jag ahr här hemma, på ett tag. Om mindre än en vecka åker jag söderut igen, spännande!

Imorgon ska det eventuellt bli en kräftskiva med Anna och MAria som lektanter men jag ahr inte hört något mer sen i onsdags så vi får väl se hur det blir med den saken. Det skulle iaf vara väldigt roligt att träffa dem igen innan jag åker...


Vägen till mannens hjärta är via magen!


Tur jag redan har fångat min pöjk för laga mat är jag ingen stjärna i..

sad face!

vettifasen vad det är med mig. jag är.. låg.. hela tiden nu...

usch, det beror nog på att jag är stressad och orolig inför skolan och flytten och allt det där. Jag försöker intala mig att allt kommer bli bra. But who knows, really?

3.2 Live idag!

Så roligt!

Den nya stora patchen släpps idag och servern ligger därför nere till 15.00 ish. Många nya stora saker är adderade till spelet bland annat en ny stor dungeon i Crusader's Coliseum, en ny battleground; Isle of Conquest, Argent Tournament expanderar (vilket gör att jag kan få min Unicorn redan idag!), de redan befintiliga battlegroundsen ändras lite och spelet nerfas ännu mera.

Det roligaste som jag tycker, och som jag lär vara ensam om, är de nya skinsen på druiders björn/kattform så nu kommer inte alla att se likadan ut. Och de nya mini-pettsen som släpps i form av små dinosaruier är ju helt underbart söta! Och nya Orphans att ta hand om i Dalaran, Curious Wolvar Pup och Curious Oracle Hatchling. Samt Onyx Panther, Jade Tiger, Macabre Marionette, Shimmering Wyrmling och de 8 baby dinosaurierna.

Jag måste lura med mig Fredrik till att göra våra daylie-quest uppe i Argent Tournament innan han drar och göra sina heroics (som jag inte kommer att göra det första jag gör) så jag hinner få min Unicorn idag! Den är verkligen hur läcker som helst och jag vet att min Nemphys kommer vara het på den!


Var inte så jävla glad!


Benen skakar!

Jag och syrran sprang i kväll. Det gick inte alls så bra för lillsyrran då det tog stopp totalt efter halva vägen så vi gick till bullervallen och så gjorde jag hopp, utfall och rusher upp och ner i backen där. Mina ben skakade efteråt och de kommer ha en härlig träningsvärk imorgon, det känner jag redan nu. Träningsvärk är underbart att ha för då kan man med gott samvete ligga på soffan resten av kvällen och titta på tv och känna sig duktig!

Imorgon blir det lite sovmorgon sen så ska jag börja rensa i garderoben och packa ner lite saker i kartonger. Mycket att göra nu och dagarna tickar ner.. Snart drar skolan igång! Jag är inte lite nervös heller.. Inte det minsta.. He he he...

SYTYCD 5 USA - Janette & Brandon

Jag fullkomligen älskar det amerikanska programet So You Think You Can Dance och det slår alla gånger den svenska versionen som gick för några år sedan. I Usa har de verkligen grymma dansare och ett par som jag har fastnat för är Janette och Brandon, de fullkomligen utklassar de andra paren. Dessvärre så ska de splittras nästa vecka så ikväll fick vi se deras "finaldanser" och de bjöd på en het, riktigt het, argentinsk tango som fick ståande ovationer från Nigel och ni som har sett serien innan vet att han är den svåraste av domarna att få bra beröm av så det var en fantastisk dans att se!

Och som kvällens absolut sista nummer bjöd de på en jazz och inte vilken jazz som helst utan det var det läckraste jag har sett på länge... Stjäl diamanten! Here you go!


Det blev Nike!

Jag valde Nike-bågarna, they are awesome!

Jag var på en synundersökning idag och jag ser, som väntat, sämre på långt håll vilket gör att jag kisar = spänningshuvudvärk... Jag ska också använda mina glasögon så mycket som möjligt nu i början så hjärnan vänjer sig att jag ser bättre för i början kommer raka linjer att vara sneda, golven sluttar etc pga mitt brytningsfel.. Haha!

Hela kalaset kommer att gå på 3675kr och det är ju verkligen inte farligt. Hur bra som helst!

Och vi var förbi med bilen på verkstaden och killen som dokumenterade skadorna sa att den igger på gränsen till att bli skrot eller inte. Jag hoppas på skrot! Kom igen nu! (skickar tankar till länsförsäkringar).

Om jag ska ta och fortsätta läsa boken Svinhugg kanske?

OCH! Det låter som om patchen kommr imorgon! Panik! Jag har inte hunnit med att skaffa marks än! Nooooes!

Glassbilen Nemi!


Hihi, klockren! Precis som en annan jag känner..! ;)

Nya bågar!

Dag 4a och skallebanken fortsätter. Jag skyller delvis på vädret då det verkligen är turbelent, ena studen strålande sol och andra åska och spöregn. Ytterst påfrestande. Samt att jag har börjat sova hur dåligt som helst (som en tätere!) och jag vaknar av att täcket ligger på golvet, intrasslad i lakandet och kudden halvvägs ner till kina. Ungefär så. Det är väl nervositeten som har börjat kicka in tror jag bestämt.

Idag så tog jag tag i min allt mer växande krage (jag vilar min väska!) och följde med brorsan och morsan när de skulle hämta ut brorsans nya glasögon.. Jag valde ut 4a stycken bågar som jag tog hem, väldigt snygga faktiskt. Jag har nästan bestämt mig för ett par bågar från Nike men är inte helt säker. De andra bågarna är från Björn Borg, Michael Kors, Kunoqvist.. Imorgon ska jag dock ha bestämt mig för då ska jag in på synundersökning och så är det bara att vänta på att glasen ska slipas till och sen får jag mina glasögon. Kommer bli perfekt.. Så jag ser något sen! Plus att jag kan lyckas lura folk att jag är smart! (ler dumt).

Och jag har även bokat klipptid på måndag för färg och klipp, och så banken på fredag för att fixa lite grejer. Och så ska vi in till stan imorgon med bilskrället också så ska vi få höra vad de säger. Jag röstar för skrot!

Och jag har fått hem kartonger så jag måste börja bestämma vad jag ska ha kvar och packa ner så att jag kan hämta dem lätt och smidigt sen när jag får lägenhet. Det är bara 10 dagar kvar och nu börjar det faktiskt brinna i knutarna!




Under alla papper gömmer sig skatter...!

Jag tog tag i en liten krage idag och städade i mina två lådor under sängen där den ena innehöll lönespec. från 2006 och framåt, gamla räkningar, försäkringsbrev, information, IF-metall.. osvosv.. Och den andra innehöll arbeten från gymnasiet och böcker och allt annat roligt. Jocke måste ha varit våran bästa lärare tror jag, alla hans kommentarer på arbeten och prov får mig att fnissa, de är helt enkelt klockrena.

Jag hittade bland annat NV03s novellsamling om Döden, mitt kaffe-arbete, naturläkemedel, analyser, labrapporter osv osv. OCH under allt hittade jag min gigantiska miniräknare, mitt gamla pass (nu har jag två, typ.. terroristvarning?!), mina gamla träningskalendrar vilket var grymt intressant att läsa. Vad mer? Jo 200kr på Intersport, gamla mobilladdare etc etc.

Så nu är jag ett liiitet steg närmare att ha allt i ordning. Men bara ett väldigt litet steg.


Söndag idag!

Söndag idag och det har gått en vecka till. Idag är det den 2a augusti vilket ger oss... 15 dagar innan skolan drar igång nere i Jönköping. Jag har nu bokat biljetter ner, enkelresa! bara det skrämmer mig. Första klass på tåget också då det var billigare än att resa i andra klass, så det ingår internet, kaffe och frukt. Hur kanon är inte det?

Jag har en rad saker att göra under den här tiden och jag känner stressen, fast endå inte. Jag måste hinna till banken, frisören, leta reda på saker, gå igenom vad jag ska slänga, vad jag ska packa, vad jag ska ta med mig i klädväg.. Osv osv.

Jag har dessutom fixat brorsan en blogg som han ska skriva i när han är i Japan sedan så nu sitter både syster och bror och leker på min vaio för att fixa en snygg layout på sidan.

Skallebank. 3e dagen i rad nu.


RSS 2.0