Bättre förr!

Börja pensionspara redan idag!

Det är tipset med stort T vill jag lova. Speciellt för kvinnor som "förlorar" upp till fyra år när dom är hemma med barnen.

Pffft! Jag har som sagt gått en försäkringskurs med facket och igår snackade vi om pensionsparande. Och det var typ den enda intressanta, haha.

I alla fall, när man nu väljer att pensionspara så är det första man ska kolla är företagets avgift, har företaget en avgift på 1.4% för att förvalta dina pengar snor dom tillslut uppemot 440.000 baserat på ett sparande i 40år med 20.000kr i lön.

Och det är ju inte lite pengar heller, om man är smart ska man välja AMS/FOLO som bara har 0.4% i avgift + en fast avgift på 90/60 kr i månaden.

Det är helt stört hur mycket pengar som går åt i det här systemet, företagen blir rika!

Som ung ska man enbart spara i fonder efetersom dom ger bäst avkastning, medan ju äldre man blir dessto "säkrare" ska man plcera sina pengar, i tex pensionsfonder och obligationer. Förr i tiden betalade man in en fast summa och sen fick man ut allt av staten, idag (vilket inte alla har uppfattat) sparar man nästan enbart ihop till sin pension.

Själv har jag placerat lite pengar i 3 fonder men jag behöver nog välja en högriskfond också.. Ska fundera lite på den!

Snackade med en kompis igår som berättade att han hade tjänat ihop 100.000 innan han började stuudera för att slippa ta stora studielån. Grymt gjort! :D Han tog iofs en 2årig högskoleutbildning och räknade på 50.000/år då.


Och jäklar vad trött jag är, det är inte sant! Gick och la mig vid 2 igår och skulle stiga upp 8a, det gick inge vidare!


Och eftersom jag har vart så jäkla dålig på att skriva inlägg sen i lördags, kommer nu ett par stycken, nu när jag äntligen har tid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0